Op deze pagina is achtergrond informatie te vinden over de diverse technieken welke te maken hebben met ons vakgebied;

 
     


Domotica
 
Met dit onderdeel proberen wij u een indruk te geven over de mogelijkheden van domotica.
Wat is domotica? Kortweg gezegd, huisautomatisering. 
 
Het kan gaan om een draadloze deurbel, het schakelen van zogenaamde lichtscenes, klimaatbeheersing per kamer, bediening van rolluiken of zonneschermen, enz. allemaal te bedienen met behulp van bijvoorbeeld een touch-screen in de woonkamer.
 
Met een domotica installatie in huis is het mogelijk om bijvoorbeeld een lichtpunt in de hal, vanuit elke kamer aan of uit te schakelen. Wijzigingen in de installatie worden met behulp van een computer gedaan.  
 
Wilt u een lichtpunt schakelen vanaf meerdere plaatsen? Met de computer is het eenvoudig te wijzigen. Met een gewone huisinstallatie moet hiervoor al snel een sleuf in de muur gefreesd worden.
 
Met een goed voorbereide domotica installatie is dit niet nodig. 
 
  Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van bewoners en dienstverleners.

Bron: domotica platform (www.domotica.nl)
     
 
Interessante links

Walcheren Elektrotechniek bv werkt met de wereldwijd open standaard “KNX” genaamd. Diverse fabrikanten maken hiervoor materialen en deze zijn volledig uitwisselbaar met elkaar.
Met een op maat gemaakt systeem is het bijvoorbeeld ook mogelijk langer zelfstandig in een woning te blijven wonen. In de zorg wordt domotica dan ook steeds meer toegepast. 
 
Nog een voorbeeld. 
Bij het verlaten van uw huis is het ook mogelijk om alle verlichting uit te schakelen en hiermee ook de verwarming lager te zetten, met één druk op een knop.
Dit levert natuurlijk een energiebesparing op. Ook is het bij voorbeeld mogelijk een beweginsmelder in een toilet te plaatsen. Het licht gaat dan automatisch aan en ook weer automatisch uit. 
 
Heeft u vragen of wilt u meer inlichten, kunt u altijd bellen voor een afspraak.
 
 
Energiebesparing
 
Vandaag de dag heeft iedereen het over energie besparen. Ook Walcheren Elektrotechniek b.v. kan hierover meepraten. Wij zijn op de hoogte van de laatste technieken op het gebied van energiebesparingen en kunnen hier een deugdelijk advies over geven. Mogelijkheden voor energiebesparing kunnen vrij eenvoudig zijn en sommige oplossingen liggen niet voor de hand. Te denken valt aan een bewegingsmelder in het toilet, verlichting dat reageert op daglicht, het ombouwen van conventionele TL-armaturen naar hoog frequente armaturen, LED-verlichting enz. Uiteraard zijn er natuurlijk ook mogelijkheden met het toepassen van zonnecellen.
 


Interessante link
- www.prolumia.nl
 
       
 
Heeft u vragen of wilt u meer inlichtingen, kunt u altijd bellen voor een afspraak.
 
 
Toegangsautomatisering
 
Toegangsautomatisering is het automatisch laten openen van deuren en/of ramen met één druk op de knop of met behulp van een afstandsbediening.
 
Ook zijn er mogelijkheden om de deur te laten communiceren met een toegangscontrole. U heeft een sleutel die u voor een schermpje moet houden en de deur gaat vanzelf open ! Aan de andere zijde van de deur zit er dan een andere bediening in de vorm van een drukknop en of radar, zodat u, ook wanneer u minder valide bent, de deur niet meer zelf hoeft open te doen.
 
Walcheren Elektrotechniek b.v. installeert de toegangscontrole, maar ook kunnen wij de deurdrangers e.d. installeren. Dit is voor u als klant een voordeel, aangezien er voorheen bij een storing in het toegangscontrolesysteem en de deurbediening al snel 2 monteurs nodig waren van verschillende bedrijven. Vaak was het dan ook nog zo dat zij niet op dezelfde dag aanwezig konden zijn.
 
     
     
Interessante link: www.elbotechnology.nl
                                             sleutel toegang                         
 
 
Walcheren Elektrotechniek b.v. biedt nu een compleet pakket aan en traint zijn monteurs, zodat storingen snel verholpen worden.
 
Heeft u vragen of wilt u meer inlichtingen, kunt u altijd bellen voor een afspraak.